ua en ru

Самооборона Майдану виявила документи про незаконний продаж "Інтера"

Самооборона Майдану виявила документи про незаконний продаж "Інтера"

Серед документів екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, які збереглися у схованці в одній з його заміських резиденцій, активісти Самооборони Майдану виявили документи, які доводять незаконність придбання телеканалу "Інтер" Валерієм Хорошковським. Про це ЗМІ повідомив один з активістів Самооборони на умовах анонімності.

"На дачі Захарченко під Києвом було виявлено схованку з документами. Серед іншого, там була папка, повністю присвячена придбання телеканалу "Інтер" Валерієм Хорошковським у 2005 р.", - заявив він.

Згідно його словами, папка містить детальну схему повернення колишнім власникам акцій групи "Інтер".

"Досьє, очевидно, збиралося з метою довести незаконність угоди купівлі-продажу "Інтера". Папка містить детальні схеми, рішення судів та інші документи. Одна зі схем передбачає повернення акцій телеканалу Світлані Плужниковій, вдові колишнього власника каналу Ігоря Плужникова, який помер в 2005 р.", - сказав представник Самооборони.

Він також упевнений, що наявні документи доводять незаконність набуття Хорошковським телеканалу "Інтер".

"Судячи з документів, це було здійснено незаконним шляхом. Дії Хорошковського містять ознаки злочинів", - підкреслив активіст.

Він повідомив, що після зняття копій всі знайдені документи будуть передані правоохоронним органам для дослідження.

Як відомо, Валерій Хорошковський став власником 61% акцій телеканалу "Інтер" у вдови Ігоря Плужникова - Світлани у вересні 2005 року. Сума угоди перевищила 200 дол. млн.

У лютому 2013 року Хорошковський продав групу компаній "Інтер" Дмитру Фірташу.