ua en ru

Літак з тілами українських альпіністів з Пакистану прибуде до Харкова завтра вранці

Трьох українських альпіністів, які загинули під час нападу в Пакистані, завтра, 28 червня 2013 р., доставлять літаком до Харкова. Про це радіо "Свобода" повідомив президент обласної федерації скелелазіння й альпінізму Геннадій Копейка.

Харківські спортсмени, що були в іншому таборі, через що і залишилися живими, прибудуть одним літаком разом із загиблими.

"Увечері хлопці сідають у літак і вилітають. Літак пакистанський, і він розвозить тіла в Словаччину, Литву, Москву, а потім у Харків. Прибуття борту очікують о 5:00", - розповів Копейка.

Водночас, за даними прес-служби облдержадміністрації, журналістів скликають до аеропорту на 02:00.

Поховання трьох альпіністів Ігоря Свергуна, Бадаві Кашаєва і Дмитра Коняєва планується у неділю 30 червня. За словами керівника харківського альпклубу, в організації поховання допомагає обласна і місцева влада.

Напад на альпіністів стався у базовому таборі біля дев'ятої найвищої вершини світу Нанґа-Парбат, ця місцевість на півночі підконтрольної Пакистанові частини Кашміру вважалася цілком безпечною для іноземців. Внаслідок нападу, крім трьох українців, загинули ще сім іноземців і один пакистанець.

Відповідальність за напад узяли на себе пакистанські таліби, які заявили, що створили спеціальний підрозділ для вбивств іноземців, щоб домогтися від США припинити удари по них із безпілотних літаків.