ua en ru

Літак НАТО провів багатогодинну розвідку біля кордонів Сирії

Літак НАТО провів багатогодинну розвідку біля кордонів Сирії Ілюстративне фото: Boeing E-3A Sentry AWACS (flickr.com-galeriadechato)

Літак провів розвідку біля північних кордонів Сирії

Літак дальнього радіолокаційного виявлення Північноатлантичного альянсу (НАТО) Boeing E-3A Sentry AWACS провів багатогодинну розвідку біля кордонів Сирії. Про це повідомляє сервіс відстеження переміщення військових і цивільних авіабортів CivMilAir в Twitter.

Повідомляється, що літак з бортовим номером LX-N90448 і позивним NATO09 провів розвідку біля північних кордонів Сирії. При цьому літак НАТО знаходився в повітряному просторі Туреччини.

Нагадаємо, європейське агентство авіаційної безпеки повідомило про можливі авіаудари у Сирії протягом наступних 72 годин.

Раніше радники президента США Дональда Трампа рекомендували йому завдати ракетних ударів по декількох цілях у Сирії у відповідь на застосування хімічної зброї в Думі. Так, Трамп і його радники розглядають плани нанесення удару по об'єктах у Сирії, який може стати ще більш руйнівним, ніж торішній ракетний удар по військовому аеродрому в сирійській провінції Хомс. Відповідні дії включають ракетні удари по декільком цілям протягом більше одного дня.

У свою чергу Росія заявила, що буде збивати випущені по Сирії ракети США.