ua en ru

Літак Ан-12, що потерпів катастрофу в Південному Судані, не мав підстав для виконання польотів

Літак Ан-12, що потерпів катастрофу в Південному Судані, не мав підстав для виконання польотів Фото: місце катастрофи літака Ан-12 в Південному Судані

На літаку своєчасно не був виконаний комплекс технічного обслуговування, передбачений експлуатаційною документацією

Транспортний літак Ан-12, що зазнав катастрофу в Південному Судані сьогодні, 4 листопада, після злету з аеропорту Джуба, не мав підстав для виконання польотів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДП "Антонов".

Згідно з інформацією, літак Ан-12Б був зареєстрований у Республіці Таджикистан. Цей літак був побудований на Ташкентському Авіаційному Виробничому Об'єднанні 26 лютого 1971 року.

"За даними ДП "Антонов", Ан-12Б (зав. №01347704) не мав підстав для виконання польотів, оскільки своєчасно на ньому не був виконаний комплекс технічного обслуговування, передбачений експлуатаційною документацією, в тому числі роботи зі збільшення ресурсів та строків служби, а також необхідні доробки для виконання подальшої безпечної експлуатації", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті аварії вантажного літака російського виробництва в Південному Судані загинула 41 людина.