ua en ru

Саміт Україна-ЄС може пройти в середині липня в Брюсселі, - журналіст

Саміт Україна-ЄС може пройти в середині липня в Брюсселі, - журналіст Фото: прапори України та ЄС (nas.gov.ua)

Попередній саміт Україна-ЄС проходив у липні 2017 року в Києві

Наступний саміт Україна-ЄС може пройти в середині липня в Брюсселі (Бельгія). Про це у Twitter повідомив кореспондент "Радіо Свобода" у Брюсселі Рікард Йозвяк.

"Цілком ймовірно, що наступний саміт Україна-ЄС відбудеться в середині липня в Брюсселі", - написав він.

Відзначимо, попередній саміт Україна-ЄС проходив у липні 2017 року в Києві.

Нагадаємо, в березні 2018 року президент України Петро Порошенко повідомляв, що на найближчому саміті Україна-ЄС буде обговорюватися питання приєднання України до Енергетичного союзу ЄС.

Так, в березні Порошенко провів зустріч з віце-президентом Єврокомісії - високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні.

"Ми не могли обійти увагою посилення співпраці в питанні енергетичної безпеки. "Газпром" остаточно втратив імідж надійного партнера в енергетичній сфері для ЄС. Ми повинні зробити надзвичайно важливі висновки із цієї газової кризи. Під час найближчого саміту ми збираємося обговорити секторальні напрями співробітництва. Зокрема, можливість приєднання України до Енергетичного союзу, і до інших форм співробітництва, за якими вже розпочалася робота з розпорядженням президента Єврокомісії", - заявив Порошенко після зустрічі.