ua en ru

Приєднання України до енергосоюзу ЄС обговорять на найближчому саміті "Україна-ЄС"

Приєднання України до енергосоюзу ЄС обговорять на найближчому саміті "Україна-ЄС" Фото: Порошенко та Федеріка Моґеріні (Михайло Палінчак/прес-служба президента)

Порошенко обговорив з представником ЄС питання співпраці

На найближчому саміті "Україна-ЄС" буде обговорюватись питання приєднання України до енергетичного союзу ЄС. Про це повідомив президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі з віце-президентом Європейської Комісії - високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Моґеріні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не могли оминути увагою посилення співпраці у питанні енергетичної безпеки. "Газпром" остаточно втратив імідж надійного партнера в енергетичній сфері для ЄС. Ми маємо зробити надзвичайно важливі висновки з цієї газової кризи. Під час найближчого саміту ми збираємось обговорити секторальні напрямки співпраці. Зокрема, можливість приєднання України до Енергетичного союзу, і до інших форм співпраці по яким, вже розпочалась робота за розпорядженням президента Єврокомісії", - заявив Порошенко.

"Ми також обмінялися думками щодо наступного саміту "Україна-ЄС", - додав глава держави.

Нагадаємо, 7 березня Порошенко заявив, що Україна може стати енергетично незалежною найближчим часом.