ua en ru

Саміт у Ризі: у підсумковому документі буде пункт про "європейську перспективу"

Саміт у Ризі: у підсумковому документі буде пункт про "європейську перспективу" Фото: у підсумковому документі буде пункт про "європейську перспективу"

У документі не буде пункту, присвяченого Надії Савченко

В остаточному тексті документа за підсумками саміту в Ризі буде міститися пункт про "європейську перспективу" для країн-членів "Східного партнерства". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інформоване джерело.

Крім того, як вдалося з'ясувати РБК-Украина, в документі буде пункт по анексії Криму, який точно визнають ЄС та Україна, а також, можливо, інші країни-учасники саміту в Ризі. А от Білорусь і Вірменія напишуть, що у них окрема позиція з цього питання.

Також в документі за підсумками саміту в Ризі не буде пункту, присвяченого українській льотчиці, нардепу Надії Савченко, яка утримується в російській в'язниці.

Крім того, допускається наявність в документі пункту про диференціацію, тобто індивідувальне ставлення до кожної країни, так як Україна, Грузія, Молдова мають угоди про асоціацію, а зовсім інша ситуація з наближенням до ЄС у Вірменії, Білорусі та Азербайджану.

Нагадаємо, Петро Порошенко прибув на саміт в Ригу.