ua en ru

Саміт G20 в Гамбурзі: за фактом заворушень висунуті перші звинувачення

Саміт G20 в Гамбурзі: за фактом заворушень висунуті перші звинувачення Фото: поліція Німеччини (bundespolizei.de)

Підозрюваного звинувачують у порушенні одразу кількох законів під час саміту G20

За фактом заворушень на саміті лідерів країн "Великої двадцятки" (G20) в Гамбурзі в липні 2017 року висунуті перші звинувачення, підозрюваного звинувачують у порушенні кількох законів. Про це повідомляє DW.

"Прокуратура Гамбурга повідомила у вівторок, 8 серпня 2017 року, про висунення першого звинувачення через масові заворушення, які виникли в місті під час проведення саміту G20 в початку липня", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, судовий процес проти 24-річного громадянина Польщі має розпочатися 29 серпня 2017 року.

За словами одного з прокурорів, підозрюваного звинувачують у порушенні законів про володіння зброєю, щодо вибухових матеріалах і масових зборів. Поліція затримала його у другий день саміту, в рюкзаку поляка знайшли кілька піротехнічних засобів і балончик з газом подразливої дії.

Наголошується, що під вартою знаходяться 33 підозрюваних, загалом прокуратура відкрила 162 виробництва, пов'язані з заворушеннями під час саміту G20.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Гамбурга повідомила, що з моменту початку протестів в місті було затримано 288 осіб, 144 з них були взяті під варту. Так, у Гамбурзі 7-8 липня пройшов саміт G20. На тлі цієї події в місті почалися заворушення. Кількість поліцейських, отримали поранення в ході зіткнень з протестувальниками, перевищила 200 чоловік.