ua en ru

Саміт в Брюсселі: Україна і ЄС підписали ряд угод про співпрацю

Саміт в Брюсселі: Україна і ЄС підписали ряд угод про співпрацю Фото: на саміті в Брюсселі Україні підписала ряд угод з ЄС

На саміті в Брюсселі Україна та ЄС домовилися про посилення співпраці у питаннях боротьби з корупцією

На саміті в Брюсселі Україна і Євросоюз підписали ряд угод про співпрацю. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-секретар президента України Петра Порошенка Святослав Цеголко.

"В присутності президента України Петра Порошенка, президента Європейської Ради Дональда Туска, президента Європейської Комісії Жан-Клода Юнкера підписано низку двосторонніх документів про співпрацю між Україною та Євросоюзом", - зазначив він.

Зокрема, за повідомленням Цеголко, Україна та ЄС посилять співпрацю у питаннях боротьби з корупцією, а також в енергетичній сфері.

Так, на саміті в Брюсселі було підписано меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічного енергетичного партнерства між Україною та ЄС спільно з Європейським співтовариством з атомної енергії, а також угоду про фінансування заходу "Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні".

"Угода про фінансування заходу "Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні" між Україною та Європейським Союзом базується на результатах імплементації плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, виконання контракту для України з розбудови держави, проекту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції", імплементації Програми рамкового співробітництва між ЄС та Радою Європи для держав на 2014-2017 рр., а також діяльності Консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки", - повідомив Цеголко.

Україна та ЄС посилять співпрацю у питаннях боротьби з корупцією, а також в енергетичній сфері В присутності Президента...

Опубліковано Святославом Цеголком 24 листопад 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що що Порошенко та лідери Євросоюзу дадуть спільну прес-конференцію за підсумками саміту в Брюсселі.