ua en ru

Сакварелідзе стверджує, що йому пропонувала хабар "людина Макаренка"

Сакварелідзе стверджує, що йому пропонувала хабар "людина Макаренка" Фото: Давиду Сакварелідзе нібито пропонували хабар

Екс-заступнику генпрокурора пропонували гроші за "кришування" нафтових схем

За управління корупційними схемами з продажу нафтопродуктів екс-заступнику генпрокурора України Давиду Сакварелідзе пропонувала хабар представник колишнього заступника голови Державної фіскальної служби Анатолія Макаренка. Про це він повідомив в ефірі "Громадського".

Екс-заступник генпрокурора розповів про випадок, коли йому пропонували хабар за "кришування" певних схем, про що він повідомив у правоохоронні органи.


"Зареєстрували виробництво, але факти не перевірили", - повідомив він.

Зі слів Сакварелідзе, чоловік, який пропонував йому хабара, був йому поверхово знайомий і відрекомендувався "людиною Макаренка" (Анатолій Макаренко - колишній керівник державної митниці, - ред.).

"У нього було дуже знайоме обличчя і ми зустрічалися раніше. Він сказав: "Ти на високій посаді - там були схеми, якщо ти готовий керувати схемами, то можуть бути цікаві теми, можна домовитися з людьми. Продавати нафтопродукцію", - розповів Сакварелідзе.

Нагадаємо, 1 квітня колишній заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе повинен з'явитися на допит в Генеральну прокуратуру України.