ua en ru

Сакварелідзе обіцяє звільнити всіх заступників

Сакварелідзе обіцяє звільнити всіх заступників Фото: заступник генпрокурора, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе

Саакашвілі зазначив, що щорічно одеська прокуратура передавала наверх" від 5 млн дол.

Заступник генерального прокурора, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе пообіцяв звільнити всіх заступників свого попередника, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Давида Сакварелідзе, необхідно зламати корупційні схеми, які діяли в прокуратурі.

"Помилки при призначеннях можливі, головне - щоб не було корупційної вертикалі", - підкреслив він.

У свою чергу голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі зазначив, що щорічно одеська прокуратура передавала наверх" від 5 млн дол.

Давид Сакварелідзе висловив готовність працювати 24 години на добу, щоб виправдати очікування громадськості і анонсував розкриття найближчим часом гучних справ в Одесі і в цілому по Україні.

"Ми повинні бути нещадними, мати нульову толерантність до прокурорам і чиновникам, які наживаються у воєнний час, коли економіка країни впала. Буде дуже жорстка реакція", - сказав він.

Також в ході представлення Сакварелідзе обговорили конкурс на посади прокурорів, який проводиться нині.

Саакашвілі заявив, що народ буде протестувати у разі, якщо хтось із діючих прокурорів збереже посаду, навіть якщо він пройде іспити.

А Сакварелідзе у свою чергу повідомив, що в підсумку роботу втратять більше 2,5 тис. чоловік, що обов'язково спричинить невдоволення і спроби саботажу.

Нагадаємо, Сакварелідзе став прокурором Одеської області.