ua en ru

Садовий заявляє, що не має наміру йти працювати в Кабмін

Садовий заявляє, що не має наміру йти працювати в Кабмін Джерело фото:ipress.ua
Мер Львова, лідер об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий заявляє, що сьогодні не має наміру йти з посади міського голови заради посади віце-прем'єр міністра в новому Кабінеті міністрів України.

Мер Львова, лідер об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий заявляє, що сьогодні не має наміру йти з посади міського голови заради посади віце-прем'єр міністра в новому Кабінеті міністрів України. Про це він заявив на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Одразу після виборів я з Президентом (Президентом України Петром Порошенком, - ред.) в присутності пана Яценюка (прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, - ред.) обговорював мої можливі призначення в уряд. Я чітко повідомив, що моє нинішнє становище виключає це. Тоді всі поставились до цього з розумінням. Я є чинним міським головою Львова, несу повну відповідальність за ситуацію в місті до кінця каденції і не маю на кого її перекласти. У випадку відставки мера контроль над містом отримують депутати, більшість з яких у Львові на сьогодні перебувають у зв'язках та під впливом напівкримінальних структур. Це було б дуже безвідповідально щодо львів'ян та міста, яке є сьогодні дуже важливим для України", - заявив Садовий.

Натомість, він запропонував закріпити за першим віце-прем'єром керівництво економічним блоком та призначити на цю посаду в майбутньому уряді Наталію Яресько, яка є співзасновником компанії Horizon Capital.

"Попри те, що вона народилась у США, останні 20 років живе в Україні, є справжнім патріотом країни і чудово знає всі наші реалії. Наталя Яресько є знаною в світі міжнародної економіки, з бездоганною освітою та репутацією, незалежною від партій та корупційних схем і здатна дати поштовх українській економіці та навести лад в сфері державних фінансів. Знаю, що п. Яресько готова розглянути цю пропозицію та взяти відповідальність за міністерства економіки та фінансів. Справа за прем'єром", - написав Садовий.

Нагадаємо, раніше сьогодні фракції "Блок Петра Порошенко" і "Народний фронт" запропонували ють кандидатуру Садового на посаду першого віце-прем'єр-міністра.