ua en ru

Саакашвілі вимагає відсторонити керівника Іллічівського порту

Саакашвілі вимагає відсторонити керівника Іллічівського порту Фото: Михайло Саакашвілі

"З портовою мафією час закінчувати"

Голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі вважає, що необхідно усунути з посади керівника Іллічівського морського торговельного порту Юрія Крука. Про це Саакашвілі написав у своєму Facebook.

"З портовою мафією пора закінчувати. Вчора на прес-конференції із заступником Держсекретаря США я говорив про серйозну інформацію про численні порушення в Іллічівському порту. Я обговорював це з Міністерством інфраструктури, і з правоохоронними органами. Коли я був призначений Головою ОДА, вже було оголошено конкурс на нового начальника порту, але після мого призначення з незрозумілих мені причин цей конкурс був скасований. Підозрюю, що мало місце лобіювання корупційних інтересів в Києві, так як знали, що при моїй присутності не вдалося б зберегти стару гвардію, яка весь цей час грабувала Україну через трансакції в офшорах і контрабанду. Думаю, на цьому етапі потрібно негайно усунути від керівництва порту пана Крука", - йдеться в повідомленні.

З портовою мафією треба закінчувати. Вчора на пресс-конференції із заступником Держсекретаря США я говорив про серйозну ...

Posted by Mikheil Saakashvili on 22 Июль 2015 г.

Також Саакашвілі хоче призначити прозоре службове розслідування.

"Треба призначити службове розслідування, я сам готовий зустрітися з усіма і всіх вислухаю, але цей процес повинен проходити прозоро і не так, як зазвичай", - додав він.

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський 21 липня підписав накази про оголошення конкурсного відбору керівників 5 підприємств, серед яких ДП "Іллічівський морський торговельний порт".