ua en ru

Саакашвілі своїми заявами зриває приватизацію ОПЗ, - політолог

Саакашвілі своїми заявами зриває приватизацію ОПЗ, - політолог

Губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі своїми гучними заявами фактично зірвав приватизацію Одеського припортового заводу (ОПЗ). Про це написав у своєму блозі політолог Андрій Миселюк.

"Враховуючи, що післязавтра закінчується термін подачі заявок на приватизацію ОПЗ, влаштований в Одесі антикорупційний карнавал Саакашвілі-Углави більше схожий на банальний зрив приватизації цього підприємства", – сказав він.


Миселюк підкреслив, що після цього серйозні інвестори не захочуть вкладати свої гроші в такий високо-проблемний актив як ОПЗ.

"Зате спонсори одеського губернатора напевно задоволені: завдання щодо скасування приватизації ОПЗ виконане блискуче. А що - спритність рук і ніякого шахрайства", - сказав він.

Політолог зазначив, що Саакашвілі регулярно вражав своїх прихильників величезними цифрами зловживань, "але з доказовою базою традиційно не складалося".

"Паузу з минулого місяця в потоці цих гучних звинувачень обізнані люди пов'язували з тим, що ці броунівські випади Саакашвілі почали підбиратися до президента Порошенко", - зазначив він.

"Саакашвілі вміло використовував фінальний акорд закінчення великого політичного сезону 2016/2017 для того, щоб знову підірвати інформаційний простір оглушливими звинуваченнями. Знову за традицією на адресу екс-прем'єра Яценюка і його соратника Авакова... І знову за традицією ж не підкріпивши свої звинувачення ніякими доказами", - сказав Андрій Миселюк.

"Правдолюбство Саакашвілі і антикорупційне завзяття його співвітчизника Угпави з НАБУ можна було б тільки вітати. Якби багатомісячні гучні звинувачення грузинського правдоборця, нарешті, були підтверджені і доведені", - додав він.