ua en ru

Саакашвілі став 93 особою, яку видворили з України за процедурою реадмісії у 2018 році

Саакашвілі став 93 особою, яку видворили з України за процедурою реадмісії у 2018 році Фото: Петро Цигикал (mvs.gov.ua)

Вчора Саакашвілі видворили до Польщі

Михайло Саакашвілі (лідер "Руху нових сил") став 93 особою, яку видворили з України за процедурою реадмісії у 2018 році. Про це заявив голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал в ефірі "5 канала".

"За 2017 рік, так само, як ми повернули Саакашвілі, було повернуто 863 особи. Уже в цьому році Саакашвілі був 93-м. Це не стосовно певної особи, Саакашвілі нічим не відрізняється від інших", - заявив він.

За словами Цигикала, Державна прикордонна служба виконала рішення Державної міграційної служби щодо повернення Саакашвілі до Польщі.

"Державна прикордонна служба України виконала рішення компетентного органу - Державної міграційної служби щодо повернення особи в країну, з якої він потрапив незаконно на територію України. Спільно з міграційною службою, Національною поліцією були проведені заходи, в результаті яких Саакашвілі був повернутий до Польші", - пояснив він.

Нагадаємо, вчора Прикордонна охорона Польщі повідомляла, що 12 лютого 2018 року Михайло Саакашвілі був допущений на територію Республіки Польща, підставою для прийняття рішення була заява про реадмісію, подана міграційною службою України головнокомандувачу прикордонною охороною Польщі.