ua en ru

Саакашвілі розкритикував передвиборчі акції Корбана та Філатова

Критичну заяву голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі на адресу народного депутата Бориса Філатова та кандидата у нардепи в окрузі №205 у Чернігові Геннадія Корбана в ефірі телеканалу 1+1, який належить Ігорю Коломойському, є сигналом про помітне охолодження відносин між колишнім губернатором і його заступником. Такої думки дотримується політолог Віктор Пащенко.

"Коломойському не потрібен Філатов, який і в Фейсбуці і на зустрічах з людьми постійно створює конфлікти. Цим Філатов створює проблеми і самому Коломойському", - зазначив він.

В ефірі 1+1 було також показано заяву одеського губернатора стосовно кандидата у нардепи Корбана - іншого екс-заступника Коломойського. За словами Саакашвілі, під час роздачі Корбаном продуктів населенню неодноразово виникали бійки і колотнечі між прийшли людьми, більшість з яких пенсіонери. Екс-Президент Грузії назвав це приниженням українців.

"не Можна так в 2015 році з українцями, яким дуже важко! Ті, хто роздає ось так їм продукти - принижує цих людей", - сказав Саакашвілі.

"Таке, що я бачив з цими безкоштовними продуктами - це існувало в Африці в 60-х роках, по-моєму в Нігерії на виборах. В одному місті сказали - ми віддамо вам одну туфлю, праву, а ліву ми віддамо коли ви за нас проголосуєте".

Він зазначив, що все це робиться, щоб отримати мандат, який дозволить грабувати людей ще чотири роки.

"Зараз ці вибори пройдуть, потім вони згорнуть ці кухні до наступних виборів. Але в минулому році Укрнафта показала мільярдні збитки, а це підприємство, яке повинно було годувати цих пенсіонерів. Тобто ці пенсіонери зі своїх пенсій оплачують олігархів і підприємства, і потім олігархи вкраденими у пенсіонерів грошима дають їм борщ протягом двох тижнів, щоб отримати мандат і потім ще чотири роки грабувати...", - підкреслив Саакашвілі.

Одеський губернатор зазначив, що не дозволить робити подібні принизливі акції в Одесі в жовтні цього року під час місцевих виборів.

"Якщо в жовтні, коли у нас будуть вибори в Одесі, хтось буде роздавати безкоштовний борщ - неважливо хто це буде - президентська партія, прем'єрська, або укропы, фрукти та продукти, то я буду битися. Тому що не можна знущатися над людьми", - сказав Саакашвілі.

Політик упевнений, що для того, щоб Україна змінилася, необхідно вигнати рейдерів і бандитів з влади. І зробити це можна вже на майбутніх виборах: "Я дуже не люблю бандитів і рейдерів в політиці, одевших костюми, сіли в депутатське крісло. Від цього вони не змінюються", - підкреслив він.

Щодо Філатова Саакашвілі також зазначив, що "готовий говорити з будь-яким політичним опонентом, але з бандитом я буду говорити грубо і безцеремонно. І за це не буду вибачатися. Бо пора вже закінчувати з бандитами і рейдерами в українській політиці... Але закінчувати не грубою силою, а шляхом виборів і консолідації суспільства", - додав губернатор.

Нагадаємо, в Чернігові 19 липня сталася перепалка між Саакашвілі і Філатовим, в ході якої глава Одеської ОДА назвав депутата "накачаним покидьком". Філатов, в свою чергу, в Facebook іронізував, називаючи себе "шакалом Корбана".