ua en ru

Саакашвілі закликав Порошенка ввести в Одесу підрозділи Нацгвардії

Саакашвілі закликав Порошенка ввести в Одесу підрозділи Нацгвардії Фото: Михайло Саакашвілі звернувся до президента

Саакашвілі вимагає підкріплення на наведення порядку в Одесі

Голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі закликав президента України Петра Порошенка ввести в Одесу підрозділи Національної гвардії. Про це Саакашвілі заявив у відеозверненні на своєму Facebook.

"Я хочу напередодні сумної річниці 2 травня і на тлі того, що вороги України явно готуються, в тому числі в Одесі та Одеській області, ще раз звернутися до президента України і вимагати допомогти нам навести порядок. Прошу президента без всякого зволікання ввести в Одесу підрозділи Національної гвардії України і додаткові з'єднання поліції", - зазначив Саакашвілі.


Крім того, за його словами, необхідно за прозорою процедурою призначити прокурора Одеської області, а також активізувати дії СБУ щодо виявлення сепаратизму в регіоні.

"Я зроблю все від себе залежне. Я маю намір зустрітися з президентом України, особисто ще раз повідомити йому про всі ці факти і я розраховую, що буде адекватна реакція", - додав Саакашвілі.

Нагадаємо, в Одесі невідомі напали на учасників акції за відставку мера. Також до цього в місті обстріляли з гранатомета банк "Південний".