ua en ru

Саакашвілі може приєднатися до ініціативної групи партії "Хвиля", - Чумак

Саакашвілі може приєднатися до ініціативної групи партії "Хвиля", - Чумак Фото: Михайло Саакашвілі

Офіційно партія буде створена після проведення організаційної роботи

Михайло Саакашвілі після офіційного звільнення з посади голови Одеської гобластной державної адміністрації може приєднатися до ініціативної групи політичної партії "Хвиля". Про це в коментарі РБК-Україна заявив член ініціативної групи "Хвилі", нардеп Віктор Чумак.

"Він стояв біля витоків організації цього процесу разом з нами, тому я думаю, до чого йому туди приєднуватися? - захоче, нехай приходить, бере і діє", - заявив Чумак.

За його словами, Саакашвілі не міг активно працювати на майбутню партію, перебуваючи на державній службі, однак він знав всі процеси, які відбувалися в ній.

"Партії ще немає, вона не створена, не зареєстрована. В рамках ініціативної групи, якщо буде працювати (Саакашвілі, - ред.) - добре. Я думаю, це завжди можна робити і швидше за все, це, без сумніву, буде. А далі будемо дивитися", - додав нардеп.

Він також зазначив, що офіційно партію може бути зареєстровано після зборів обласних осередків і проведення необхідної організаційної роботи.

"Якщо вибори будуть завтра, значить, партія буде завтра, якщо вибори будуть через рік, значить, ми спокійно до цього підготуємося", - сказав нардеп.

Чумак також додав, що відставку Саакашвілі слід пов'язувати тільки з його небажанням працювати в існуючій клептократичній системі, а не політичними амбіціями.

Нагадаємо, в липні нардеп Чумак в інтерв'ю РБК-Україна заявив, що Саакашвілі потрібен як драйвер, щоб виростити свого лідера.