ua en ru

Саакашвілі прибув у Литву

Саакашвілі прибув у Литву Фото: Михаіл Саакашвили (rns.org.ua)

Михайло Саакашвілі у Вільнюсі взяв участь у пікеті біля будівлі посольства РФ

Позбавлений українського громадянства колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Михаіл Саакашвілі прибув до Литви. Про це повідомляє місцеве видання Delfi.

"У вівторок біля будівлі посольства Російської Федерації (РФ) у Вільнюсі відбулася акція протесту, пов'язана з російською окупацією земель Грузії в 2008 році. На мирну демонстрацію прибули Михаіл Саакашвілі, колишній голова Верховної Ради Литви - Відновного Сейму Вітаутас Ландсбергіс, депутати парламенту", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Саакашвілі відмовився від отримання литовського громадянства, хоча і подякував за пропозицію деяких політиків Литви. Відзначається, що розглянути таку можливість запропонував євродепутат від Литви Пятрас Ауштрявічюс.

"Ні, я повинен повернути українське громадянство, воно було відібране нелегально. Багато українців обурені і відчули б себе покинутими, якщо я за них не буду боротися", - заявив Саакашвілі.

Завжди приємно знаходиться в братській Литві, особливо серед друзів-засновників литовської незалежності: Вітаутаса Ландс...

Опубліковано Mikheil Saakashvili 8 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Держприкордонслужби, що при можливій спробі перетнути державний кордон України колишнього голову Одеської обласної державної адміністрації не пропустять в країну і вилучать у нього український паспорт.