ua en ru

Саакашвілі оголосив про створення нової партії

Саакашвілі оголосив про створення нової партії Фото: Михайло Саакашвілі ("УНІАН")

Нова партія Саакашвілі буде домагатися дострокових парламентських виборів

Михайло Саакашвілі оголосив про створення нової політичної партії, метою якої стане зміна режиму в Україні і дострокові парламентські вибори. Про це екс-голова Одеської обласної державної адміністрації заявив сьогодні в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми будемо створювати нову широку політичну силу, платформу нових сил. Метою нашої партії є зміна існуючої так званої політичної еліти, а насправді бариг і покидьків суспільства, які контролюють Раду, прем'єр-міністрів і всі гілки влади в Україні. Нашою метою є дострокові парламентські вибори", - заявив Саакашвілі.

Саакашвілі оголосив про створення нової партії

Фото: нова партія Саакашвілі хоче зміни чинного режиму в Україні

За його словами, в список нової партії не зможуть потрапити ті хто, провів більше одного терміну у Верховній Раді або пробув більше 2-3 років на посаді виконавчої влади.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко звільнив главу Одеської ОДА Михайла Саакашвілі з займаної посади. Разом з тим, ще одним своїм указом глава держави звільнив Саакашвілі також і з посади позаштатного радника президента України.

Саакашвілі заявляв про "новий етап боротьби"

Як відомо Михайло Саакашвілі подав у відставку з посади голови Одеської ОДА 7 листопада. В ході свого виступу він пояснив, що йде у відставку із-за корупції в Україні, а "останньою краплею стали е-декларації".

У той же час, Саакашвілі вже анонсував, що не збирається йти з української політики, а почне "новий етап боротьби".

"Мені це все дійсно набридло. Я вирішив подати у відставку і розпочати новий етап боротьби. У мене не опустяться руки, і я не втомлюся. І нехай вони не розраховують позбутися від мене. Я той солдат, який йде стільки, скільки може, скільки треба. Скільки треба до перемоги, яка позбавить Україну від цієї корупційної бруду, яка капіталізує на крові наших солдатів, на жертви Майдану. Я впевнений, що в Україні більше, ніж достатньо нових молодих, не заплямованих сил. Ми обов'язково об'єднаємося і закінчимо цю боротьбу перемогою України", - заявив Саакашвілі.

Партія Саакашвілі в Грузії пройшла в парламент

Нова партія Саакашвілі не єдина. Екс-глава Одеської ОДА є лідером грузинської партії, яка називається "Національний рух". Так, у цьому році на парламентських виборах вона увійшла в трійку тих політичних сил, які пройшли в парламент. Її підтримали 27,14% виборців.