ua en ru

Саакашвілі: Контрабанду в Одесі "кришують" СБУшники

Саакашвілі: Контрабанду в Одесі "кришують" СБУшники Фото: Михеїл Саакашвілі

Боротьбу з корупцією в Одесі потрібно починати з рядів СБУ

Губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі вважає, що Службі безпеки України (СБУ) слід починати боротьбу з корупцією із своїх власних рядів. Про це Саакашвілі написав на своїй сторінці в Facebook.

Так, він повідомив, що дізнався про спеціальну групу СБУ, направлену в Одесу для боротьби з корупцією, зі ЗМІ.

"І тільки потім ми поговорили з керівником служби. Мені здається СБУ слід було б почати боротьбу з усероз'ідаючою корупцією із своїх власних рядів, враховуючи, наприклад, що в Одесі добре відомо, що контрабанду "кришують" саме багато представників цієї служби. З'явилися симптоми наростаючого впливу олігархів на службу, яка за визначенням повинна бути повністю вільною від такого впливу", - написав Саакашвілі.
Разом з тим, він зазначив, що в службі безпеки є й багато порядних людей, які можуть очистити свою власну службу і зайнятися корупцією в прокуратурі, міліції та у фіскальних органах.

"Поки що залишається тільки констатувати, що за політичними заявами, які зачастіли, дуже мало реальних кроків. Тому потрібні нові люди і нові підходи, щоб прорвати це зачароване коло", - додав губернатор.

Я узнал о том, что ко мне направили специальную группу СБУ, чтобы помочь с борьбой с коррупцией вчера из средств массово...

Posted by Mikheil Saakashvili on 18 червня 2015 р.

Нагадаємо, екс-голова Служби безпеки України (СБУ) Валентин Наливайченко вчора, 17 червня в терміновому порядку відправив спеціальну групу центрального апарату СБУ для боротьби з корупцією в місті Одесі та Одеській області.