ua en ru

Саакашвілі ініціює будівництво автобану Бухарест-Одеса

Саакашвілі ініціює будівництво автобану Бухарест-Одеса Фото: Михайло Саакашвілі

За словами голови Одеської ОДА, українська сторона веде переговори з Азербайджаном

Голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі ініціює будівництво автобану Бухарест-Одеса. Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Новое время".

"Траса - це двері в ЄС. Спочатку її потрібно відремонтувати, але ми одночасно готуємо проект для концесійної дороги з міжнародним кредитором. Нам потрібен автобан Бухарест-Одеса", - заявив Саакашвілі.

За його словами, українська сторона веде переговори з Азербайджаном.

"Зараз ми домовляємося з азербайджанцями, щоб перевести торгові потоки з Китаю в Середню Азію, Азербайджан і Грузію. Потім - Одеса, далі - в Румунію. Як тільки ця логістика запрацює, підуть великі гроші", - зазначив Саакашвілі.

Він також зазначив, що Одеса має стати "своєрідним офшором для ЄС в сучасному розумінні: у нас повинні бути більш м'які регулювання, більш гнучкі".

Крім того, Саакашвілі вважає, що Одеса має стати світовим центром розваг та ігорного бізнесу.

"Туризм - це формування безпеки і бренду країни. Кам'янець-Подільський - світове чудо. Білгород-Дністровський може бути одним зі світових центрів туризму. Не кажучи вже про Львів. В цій країні є туристичні місця. Просто треба їх розвинути, дороги туди підвести, розрекламувати, трохи доробити. І Україна спокійно може приймати 20-30 млн туристів у рік, можливо, і більше. Частка Одеси могла б бути 5-10 млн іноземців - запросто. Біля одеського узбережжя набагато більше переваг, ніж у болгарських Золотих Пісків", - додав він.

Нагадаємо, Порошенко пообіцяв Саакашвілі гроші на будівництво дороги Одеса-Рені.