ua en ru

С.Власенко: Депутати від ПР прийшли до будівлі ВАСУ, щоб перешкодити Ю.Тимошенко подати свою позовну заяву.

Нардеп від БЮТ Сергій Власенко заявляє, що депутати від Партії регіонів прийшли до будівлі Вищого адміністративного суду України, щоб перешкодити прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко подати свою позовну заяву, передає кореспондент РБК-Україна.

В той же час нардеп від ПР Михайло Чечетов заявив, що нардепи від ПР не перешкоджають подачі заяви, але прийшли під стіни ВАСУ, щоб закликати своїх колег від БЮТ повернутися до сесійної зали і взяти участь у розгляді питань на засіданні парламенту.

С.Власенко повідомив, що, згідно із законодавством, ВАСУ має два дні, починаючи з наступного дня після подачі позовної заяви, для того, щоб розглянути питання та ухвалити рішенні по суті. Він зазначив, що це стислі терміни, однак вважає, що ВАСУ в змозі за такий короткий термін вивчити докази та ухвалити належне рішення.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України, лідер БЮТ Юлія Тимошенко сьогодні має намір подати до ВАСУ позов з метою оскарження результатів виборів Президента України.

Діючий Президент України Віктор Ющенко попросив голову ВАСУ Олександра Пасенюка забезпечити розгляд усіх справ щодо оскарження результатів виборів у відкритому режимі та всіма 55 суддями ВАСУ.