ua en ru

С.Тігіпко: Україна може отримати перший транш від МВФ у червні, якщо у травні буде прийнято нову програму співпраці.

Наступний раунд переговорів щодо продовження співпраці України із Міжнародним валютним фондом (МВФ) відбудеться у Києві в першій половині травня: уже 11 травня до України приїдуть експерти Фонду з юридичних питань, а 17 травня - Місія Європейського департаменту МВФ. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко, передає його прес-служба.

За його словами, основними питаннями порядку денного травневих зустрічей української делегації з представниками МВФ стануть обговорення реалістичності дохідної частини державного бюджету, збалансування фінансів НАК "Нафтогаз України" та проведення структурних реформ у країні.

Якщо нову програму співпраці з МВФ буде підписано, то Україна може очікувати на перший транш уже в червні.

С.Тігіпко зазначив, що під час зустрічей у Вашингтоні сторони обговорили питання продовження співпраці України з Фондом та погодили основну текстову частину угоди про співпрацю.

Зокрема, за його словами, мова йшла про нову програму співпраці, розраховану на два з половиною роки, за якою Україна може отримати близько 19 млрд дол.

"Попередню програму співпраці з Фондом сьогодні недоцільно продовжувати, оскільки вона була направлена на подолання кризи, а нам потрібно обговорювати середньострокову перспективу. Йде розмова про програму економічного зростання. І на це потрібно направити всі свої зусилля", - зазначив С.Тігіпко.

"Потрібно говорити про новий податковий кодекс, який спростить оподаткування для бізнесу, потрібно говорити про зниження податків, дерегуляцію, приватизацію об'єктів, якими держава керує неефективно", - зауважив віце-прем'єр-міністр.