ua en ru

С.Лавров під час зустрічі з П.Порошенком висловив задоволення з приводу початку дипломатичної місії в Україні посла РФ.

Міністр закордонних справ України Петро Порошенко сьогодні у рамках участі у міжнародній конференції щодо Афганістану провів бесіду з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим. Глава МЗС РФ висловив задоволення з приводу початку дипломатичної місії в Україні новопризначеного посла Росії, повідомляє прес-служба МЗС України.

Сторони також домовилися продовжити двосторонній діалог у рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки, яка відбудеться 5-7 лютого ц.р.

Нагадаємо, указ про призначення Михайла Зурабова послом РФ в Україні був підписаний 5 серпня 2009 р. Через тиждень Президент РФ Дмитро Медведєв у зверненні до Президента України Віктора Ющенка назвав політику України відходом від принципів дружби і партнерства з Росією і заявив про рішення поки не відправляти до України нового посла. При цьому глава російської держави відзначив, що конкретні терміни будуть визначені пізніше, з урахуванням реального розвитку російсько-українських відносин.

19 січня Президент Д.Медведєв доручив М.Зурабову приступити до виконання обов'язків посла в Україні. 25 січня ц.р. М.Зурабов вручив копії вірчих грамот П.Порошенку.