ua en ru

З Владивостока До Києва йде Хресний хід з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі

У Владивостоку Російської Федерації 30 травня стартував Міжнародний хресний хід з часткою мощей святого рівноапостольного князя Володимира з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі.

У Міжнародній громадській організації "День Хрещення Русі", Хресний хід пройде по території Росії, України і Білорусі і 27 липня прибуде в Київ.

"Хресний хід пройде по території всієї історичної Русі - від Далекого Сходу до Ужгорода і закінчиться в Києві, на Хрещатику, 27 липня. Хресний хід зустрінуть ієрархи Помісних Православних Церков. Після офіційної церемонії відбудеться грандіозний святковий концерт за участю відомих і улюблених народом виконавців", - сказали організатори.

Периториею Росії мощі святого князя Володимира переміщують у храмі-вагоні.

За інформацією МГО "День Хрещення Русі", за маршрутом Хресного ходу заплановано Богослужіння і церковно-громадські заходи. У Росії маршрут Хресного ходу і святкових заходів пройде через Владивосток, Хабаровськ, Новосибірськ, Єкатеринбург, Нижній Новгород, Ростов-на-Дону, П'ятигорськ, Санкт-Петербурга, Калінінграда, Москви.

Графік руху Хресного ходу по території України і Білорусі ще розробляється.

Хресний хід і міжнародні святкові заходи з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі проходять з благословення Митрополита Володимира і Патріарха РПЦ Кирила, за ініціативи та організаційної підтримки Міжнародної громадської організації "День Хрещення Русі".

День Хрещення Русі відзначається 28 липня в православному церковному календарі (за старим стилем 15 липня) в день пам'яті рівноапостольного князя Володимира (960-1015). Починаючи з 2007 року, традицію щорічного святкування Дня Хрещення Русі ініціювала та проводить Міжнародна громадська організація "День Хрещення Русі".