ua en ru

С.Тигіпко: Співвідношення пенсійного фонду і ВВП складає менше 17%

На сьогоднішній день співвідношення пенсійного фонду і ВВП складає трохи менше 17%. Про це сьогодні під час відеомосту "Київ-Донецьк-Львів-Полтава-Харків" заявив віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тигіпко, передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому він зазначив, що в Румунії і Білорусії цей показник складає близько 9%, що є доволі непоганим співвідношенням пенсійного фонду і ВВП.

"Сьогодні співідношення пенсійного фонду і ВВП складає трохи менше 17%...через 5 років ми повинні вийти на такий же рівень, як і країни які я зазначав" - відмітив С.Тигіпко.

Він зазначив що у перспективі 8-10 років Україна повина отримати додаткових надходжень в розмірі 1,8% ВВП, що призведе до надходжень у пенсійний фонд у розмірі 15%.

В той же час С.Тигіпко впевнений, що уряд не зможе провести виплати дітям війни в розмірі 30%.

"Щоб профінансувати їх з бюджету нам не вистачає 160 млрд грн...ми приймаємо рішення, яке не підтверджується бюджетами...ми предметно займаємося цим питанням, але я не впевнений, що ми зможемо все це виплатити...можливо це буде 20%...поки рішення немає, але ми його знайдемо найближчого часу" - відмітив С.Тигіпко.

С.Тигіпко додав, що сьогодні в країні працює 156 різних пільг соціальної допомоги і доплат.