ua en ru

С.Тігіпко: Пенсійна реформа зі змінами буде презентована на наступному тижні

Міністерство праці та соціальної політики презентує пенсійну реформу зі змінами на наступному тижні. Про це на брифінгу повідомив віце-прем'єр, міністр з питань праці та соціальної політики Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми продовжуємо працювати над пенсійною реформою. Я провів відповідні консультації і при поїздці до Вашингтона з представниками Світового банку, Міжнародного валютного фонду (МВФ)... Ми вийшли з певними пропозиціями щодо, перш за все, введення такої категорії, якої у нас раніше не було, але яка виникала постійно під час обговорення, щоб дати можливість людям достроково виходити на пенсію ", - сказав С.Тігіпко.
Він зазначив, що пропозиції Мінсоцполітики включають те, що у випадку, якщо підвищення пенсійного віку буде прийнято, людям дозволять самостійно приймати рішення про те, чи продовжувати їм працювати чи ні з певними фінансовими втратами.

"Зараз ми опрацьовуємо, прораховуємо ці зміни. Я б не хотів завчасно говорити, тому що у нас поки що не закінчені всі ці розрахунки. Я думаю, що нам необхідний ще цей тиждень, на наступному тижні ми зробимо презентацію і зробимо всі доповнення до пенсійної реформі, які ми вважаємо потрібними, є й інші деякі нововведення ", - сказав С.Тігіпко.