ua en ru

С.Тігіпко: Посадові оклади працівників бюджетної сфери до кінця 2011 р. будуть підняті в чотири етапи

Посадові оклади працівників бюджетної сфери до кінця 2011 р. будуть підняті в чотири етапи. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Прийнято рішення, яке дає можливість підвищити посадові оклади працівників першого тарифного розряду і єдиної тарифної сітки з 1 липня цього на 10 грн, з 1 вересня - на 16 грн, з 1 жовтня - на 19 грн, з 1 грудня - на 50 грн" , - заявив С.Тігіпко, додавши, що мова йде про те, що даним рішенням уряд піднімає зарплату для всіх працівників бюджетної сфери: "Це 3,5 млн людей, які працюють в системах освіти, охорони здоров'я, культури, спорту, соціальній сфері, державній службі".
Крім того, С.Тігіпко відзначив, що таке рішення дозволить, наприклад, підвищити середню ставку вчителя, яка на сьогоднішній день складає 1325 грн у липні до 1346 грн, у вересні до 1359 грн, у жовтні до 1399 грн, а в грудні до 1492.

За словами С.Тігіпка, в середньому за найближчі півроку оклади всіх категорій бюджетників будуть збільшені на 12,6%. Крім того, згідно з ухваленим рішенням уряду буде введена різниця між працівникам бюджетної сфери від першої до сьомої, згідно з якою розрив між працівниками між мінімальною та першою категорією буде становити 5 грн, першої та другої категорій - 5 грн, а з другої - по сьому - по 10 грн.
"Ми зменшуємо розрив між мінімальною зарплатою і першим тарифним розрядом... І в 2009 році ми почали самі низькі розряди фінансувати на одному рівні і зараз, що перший, що сьомий тарифний розряди мають одне і теж тарифне значення. Ми не робили розрив в оплаті праці між менш кваліфікованим і більш кваліфікованим людьми і сьогодні ми починаємо це міняти ", - сказав С.Тігіпко.