ua en ru

С.Сьомкін: Потік українських туристів до Єгипту на 1 лютого 2011 р. скоротиться на 40%

Потік українських туристів до Єгипту на 1 лютого 2011 р. скоротиться на 40%. Про це повідомив в інтерв'ю "5 каналу" голова державної служби туризму Сергій Сьомкін.

"Люди бояться втрати грошей, витрачених на поїздку. Але це того не варте. Більшість із них люблять екстремальний туризм. На даний момент потік туристів з України до Єгипту зменшиться на 20%, завтра (1 лютого) цей показник складе 40%. Заборонити в'їзд не можемо - немає такого механізму на даний момент. Компенсація за путівку складе від 100% до "нічого" (у разі якщо путівка купувалася гарячим туром)", - зазначив С.Сьомкін.

Крім цього, у числі громадян України, які 1 лютого 2011 р. будуть вивезені з Єгипту числяться співробітники компанії НАК "Нафтогаз України" і "Укрспецекспорт".

Нагадаємо, міністерство закордонних справ України (МЗС) має намір 1 лютого виконати чартерний рейс зі столиці Єгипту - Каїра до Києва, яким будуть доставлені громадяни України, які звертаються до посольства України в цій країні, а також сім'ї українських дипломатів, що працюють в Єгипті. З 25 січня 2011 р. в Єгипті проходять масштабні акції протесту з вимогою відставки 82-річного президента Х.Мубарака, який знаходиться на цій посаді вже близько 30 років. Протестуючі незадоволені тим, що довгі роки його правління призвели до поширення в країні злиднів, безробіття і зростання цін на продовольство.