ua en ru

S&P поліпшило прогноз по рейтингу Дніпропетровська з "негативного" на "стабільний"

Міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's підвищило прогноз по рейтингу Дніпропетровська з "негативного" на "стабільний" та підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг на рівні В-. Про це повідомляє прес-служба агентства.

Перегляд прогнозу обумовлений аналогічним рейтинговою дією відносно суверенних рейтингів України.

"Довгостроковий рейтинг Дніпропетровська обмежений рівнем суверенного рейтингу України за зобов'язаннями в іноземній валюті (B-). Разом з тим, у відповідності з нашими критеріями, ми оцінюємо індикативний рівень кредитоспроможності (indicative credit level - ICL) Дніпропетровська на рівні", - йдеться в повідомленні агентства.

На думку S&P, рейтинги Дніпропетровська відображають оцінку української системи міжбюджетних відносин як "волатильної і недофінансованої", що обумовлює низьку фінансову гнучкість і передбачуваність фінансової політики міста, низька якість управління фінансами, великий обсяг умовних зобов'язань муніципальних компаній, а також слабку і в значній мірі концентровану економіку. Ці фактори компенсуються низьким рівнем боргу міста, значною фінансовою підтримкою з боку центрального уряду, помірними показниками виконання бюджету та "нейтральними" показниками ліквідності.