ua en ru

S&P поліпшило прогноз щодо рейтингів українських "Приватбанку", "Альфа-Банку" та "Кредобанку" до "стабільного"

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's переглянуло прогноз по рейтингах українських банків ПАТ КБ "ПриватБанк», ПАТ "Альфа-Банк" і ПАТ "Кредобанк" з "негативного" на "стабільний". Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Одночасно ми підтверджуємо довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги трьох українських банків на рівні B-/C, а також рейтинг за національною шкалою на рівні uaBBB- "Кредобанку" та "Альфа-Банку", - йдеться в повідомленні.

Перегляд прогнозу по рейтингах обумовлений переглядом прогнозу по суверенних рейтингах України.

"На нашу думку, зниження суверенних ризиків дозволить банкам стабілізувати профіль фінансових ризиків. Довгостроковий рейтинг банків на рівні B - відображає нашу оцінку раніше слабких економічних перспектив, незважаючи на підтримку з боку Росії, а також високого ризику, пов'язаного з веденням банківської діяльності в Україні", - відзначають в прес-службі агентства.

S&P також не прогнозує різкої девальвації української гривні по відношенню до долара США, що буде стримувати погіршення якості банківських активів, враховуючи частку кредитів в іноземній валюті. Разом з тим агентство очікує ослаблення темпів економічного зростання, що, швидше за все, зумовить скорочення реальних темпів зростання кредитування в найближчі 12-18 місяців.