ua en ru

S&P поліпшило прогноз "Миронівського хлібопродукту" до "стабільного"

Служба кредитних рейтингів Standard & poor's підвищила прогноз "Миронівського хлібопродукту" до "стабільного".

Служба кредитних рейтингів Standard & poor's переглянула прогноз по рейтингах української агропромислової компанії "Миронівський хлібопродукт" (МХП) з "негативного" на "стабільний" і підтвердила довгостроковий кредитний рейтинг компанії за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні B-. Про це повідомляє прес-служба рейтингового агентства.

Крім того, S&P підтвердила рейтинг випуску пріоритетних незабезпечених облігацій МХП на рівні В-. Рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту за цими облігаціями - 3, що відображає очікування значного (50-70%) відшкодування боргу у разі дефолту.

"Ми обмежуємо рейтинги МХП рівнем довгострокового суверенного рейтингу України і оцінки ризику переказу і конвертації валюти для українських несуверенних позичальників (В-). Визначений нами базовий рівень рейтингу для цієї компанії (b+) відображає нашу оцінку профілю бізнес-ризиків як "уразливого" і профілю фінансових ризиків як "середнього" (у відповідності з нашими критеріями). Оцінка характеристик власної кредитоспроможності (stand-alone credit profile - SACP) МХП - b - на один щабель нижче базового рівня рейтингу внаслідок ризиків, пов'язаних зі стратегією зростання МХП", - йдеться в повідомленні кредитного агентства.