ua en ru

S&P привласнило українському агрохолдингу "Креатив" попередній рейтинг В-

Служба кредитних рейтингів Standard & poor's привласнило попередній довгостроковий кредитний рейтинг В - української агропромислової компанії "Група Креатив", прогноз - "позитивний". Про це повідомляє прес-служба S&P.

"Крім того, ми привласнили попередній рейтинг В - планованому випуску пріоритетних незабезпечених облігацій "Групи Креатив" на суму 400 млн дол. Попередній рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту 4, присвоєний цими облігаціями, відображає наші очікування відшкодування боргу у випадку дефолту на середньому рівні (30-50%)", - заявила S&P, зазначивши, що остаточний рівень рейтингу залежатиме від успішності розміщення випуску та результатів аналізу фінальної документації по угоді.

"На нашу думку, негативний вплив на профіль бізнес-ризиків "Групи Креатив" надає волатильність сільськогосподарської галузі і схильність компанії до країнних ризиків, пов'язаних з веденням діяльності в Україні. Компанія продає тільки одну третину продукції на внутрішньому ринку, проте ми вважаємо ризик ключовим чинником, оскільки всі виробничі активи "Групи Креатив" розташовані в Україні. Україна раніше вводила заборони на експорт, що негативно позначалося на діяльності сільгосппідприємств, однак ми вважаємо, що цей ризик у секторі виробництва зернових культур значно вище, ніж в секторі олійних культур. "Група Креатив" здійснює амбітну стратегію зростання, проте ми вважаємо, що компанія успішно вирішує завдання, пов'язані з управлінням відповідними ризиками", - говориться в повідомленні.

"Креатив Груп" - сільськогосподарська компанія з центральним офісом в Кіровограді, що спеціалізується на переробці та виробництві жирів і масел.

Читайте також: S&P відкликало рейтинг агрохолдингу "Креатив Груп" B - на прохання компанії.