ua en ru

S&P знизило прогноз по суверенних кредитних рейтингів України до "негативного"

Міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's Ratings Services сьогодні знизило прогноз по суверенних кредитних рейтингах України з "стабільного" до "негативного". Про це повідомляє прес-служба агентства.

Короткострокові рейтинги в місцевій та іноземній валюті підтверджені на рівні B+/B.

Довгостроковий рейтинг України за національною шкалою був знижений з uaAA- до uaA+.

"Оцінка ризиків переведення і конвертації валюти (T&C) залишається на рівні B+, згідно з рейтингом в іноземній валюті. Рейтинг зворотності незабезпеченого боргу в іноземній валюті підтверджений на рівні 4, вказуючи наше очікування виплати 30%-50% боргу у випадку дефолту", - говориться в повідомленні.

"Негативний" прогноз відображає думку S&P про підвищені ризики щодо значних фіскальних і зовнішніх потреб в рефінансуванні України.

"Рейтинг України обмежений небажанням уряду, на нашу думку, продовжувати структурний поліпшення державних фінансів, з його високою часткою позикових коштів і фінансовим сектором з великим обсягом проблемних кредитів (NPL). Рейтинги підтримується відносно низьким рівнем заборгованості громадського сектору, великим товарним забезпеченням і досить потужним потенціалом зростання", - відзначає S&P.

Нагадаємо, в середині грудня 2011 р. Moody's також знизило прогноз по суверенному рейтингу України до "негативного".