ua en ru

S&P знизило кредитний рейтинг Британії на два рівня

S&P знизило кредитний рейтинг Британії на два рівня Фото: S&P залишалося єдиним великим агентством, яке зберігало найвищу оцінку перспектив економіки ВБ

Вихід країни з ЄС "може призвести до погіршення економічних показників Великобританії, в тому числі її об'ємного фінансового сектору"

Після референдуму про вихід Великобританії з ЄС Рейтингове агентство Standard and Poor's слідом за іншими знизило кредитний рейтинг країни відразу на два рівня - з найвищого ААА до АА. Про це повідомляє ВВС.

В заяві агентства пояснюється, що вихід країни з ЄС "може призвести до погіршення економічних показників Великобританії, в тому числі її об'ємного фінансового сектора".


Крім цього, результат референдуму може "зробити регулятивну політику Великобританії більш непередбачуваною, менш ефективною і менш стабільною".

S&P залишалося єдиним великим рейтинговим агентством, яке зберігало найвищу оцінку перспектив британської економіки. Прогноз по кредитному рейтингу країни на "негативний" ще в кінці минулого тижня знизило агентство Moody's, а Morgan Stanley прогнозує зниження потенціалу зростання британської економіки в майбутньому та підвищення її уразливості.

Нагадаємо, Кемерон заявив, що його уряд не буде запускати процес виходу Британії з ЄС.