ua en ru

S&P знизило кредитні рейтинги Ferrexpo PLC за кредитами в інвалюті до ССС+/С

Рейтингове агентство Standard & poor's 28 лютого 2014 р. знизило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги українського виробника залізорудних окатишів Ferrexpo PLC (Ferrexpo) за зобов'язаннями в іноземній валюті з В-/В до ССС+/С.

Рейтингове агентство Standard & poor's 28 лютого 2014 р. знизило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги українського виробника залізорудних окатишів Ferrexpo PLC (Ferrexpo) за зобов'язаннями в іноземній валюті з В-/В до ССС+/С. Про це повідомила прес-служба Standard & Poor's.

Одночасно агентство підтвердило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги компанії за зобов'язаннями в національній валюті на рівні B-/Ст. Прогноз по рейтингах - "Негативний".

"Ми також знизили рейтинг пріоритетних незабезпечених облігацій обсягом 500 млн дол., випущених Ferrexpo Finance PLC, з В- до ССС+. Рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту "3", присвоєний цими облігаціями, залишився без змін, відображаючи наші очікування "значного" (50-70%) відшкодування боргу в разі дефолту", - йдеться в повідомленні.

Аналітики агентства відзначають, що рейтинги Ferrexpo були знижені слідом за зниженням суверенного кредитного рейтингу України та оцінки ризику переказу і конвертації валюти для українських несуверенних позичальників з ССС+ до ССС, оскільки основні активи компанії знаходяться на Україні.

"Ми беремо до уваги зрослі ризики, пов'язані з політичною нестабільністю в країні. Крім того, показники ліквідності Ferrexpo можуть погіршитися в разі посилення політики щодо переведення і конвертації валюти або зниження готовність банків надавати послуги з предэкспортному кредитування", - наголошується в повідомленні S&P.

Разом з тим кредитний рейтинг Ferrexpo на один щабель перевищує довгостроковий суверенний рейтинг України за зобов'язаннями в іноземній валюті та оцінку ризику переведення і конвертації валюти України.

"Ми вважаємо, що компанія може впоратися з наслідками можливого дефолту України за зобов'язаннями в іноземній валюті. Це пояснюється тим, що Ferrexpo тримає значний обсяг грошових коштів на рахунках компанії за межами України, і ці кошти перевищують обсяг боргових зобов'язань з терміном погашення в найближчі 12 місяців", - йдеться в повідомленні.

Прогноз "Негативний" за рейтингами Ferrexpo, за словами аналітиків агентства, відображає аналогічний прогноз за суверенними рейтингами України.