ua en ru

S&P знизило довгостроковий кредитний рейтинг українського "Альфа-банку" до ССС-

S&P знизило довгостроковий кредитний рейтинг українського "Альфа-банку" до ССС-

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий кредитний рейтинг ПАТ "Альфа-банк" з ССС до ССС-. Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's знизила довгостроковий кредитний рейтинг контрагента українського ПАТ "Альфа-Банк" (Україна) з "ССС" до "ССС-" і підтвердила короткостроковий кредитний рейтинг контрагента "С", - йдеться в повідомленні.

Агентство також знизило рейтинг банку за національною шкалою з uaCCC+ uaCCC-, а крім того відкликало рейтинги на прохання банку, включаючи рейтинги всіх боргових інструментів, випущених або гарантованих "Альфа-банком".

Як відзначили в S&P, пониження рейтингів відображає аналогічну ситуацію з суверенними рейтингами України.

"На нашу думку, затримка у наданні коштів Міжнародного валютного фонду в 2014 р. на тлі значного скорочення офіційних міжнародних резервів України обумовлює суттєве підвищення ризику того, що уряд країни не зможе виконати свої зобов'язання", - відзначили в агентстві.

На момент відкликання рейтингів банку прогноз їх зміни був "негативним", що відображало прогноз за суверенними рейтингами України.

Нагадаємо, в серпні Standard & Poor's підтвердило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги "Альфа-Банку". У свою чергу Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг банку в національній валюті до AA+(ukr).