ua en ru

S&P знизила рейтинг "Укрзалізниці" до ССС

Standard & Poor's знизила довгостроковий кредитний рейтинг "Укрзалізниці" з ССС+ до ССС слідом за зниженням довгострокового суверенного рейтингу України.

Служба кредитних рейтингів Standard & Рoor's знизила довгостроковий кредитний рейтинг Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниці") з ССС+ до ССС слідом за зниженням довгострокового суверенного рейтингу України за зобов'язаннями в іноземній валюті. Прогноз по рейтингах залишився на рівні "негативний", повідомляє прес-служба кредитного агентства.

"Прогноз "негативний" по рейтингах "Укрзалізниці" відображає "негативний" прогноз по суверенних рейтингах України та можливість подальшого зниження кредитних рейтингів компанії в разі пониження суверенних рейтингів. Це пов'язано з тим, що зниження суверенних рейтингів може зумовити подальше погіршення умов ведення діяльності "Укрзалізниці" і ще більше обмежити доступ до ліквідності", - наголошується в звіті.

При цьому аналітики S&P оцінюють вірогідність надання підтримки з боку держави як "дуже високу".

Також у звіті наголошується, що рейтинг "Укрзалізниці" може бути знижений ще більше у разі зниження довгострокового суверенного рейтингу України за зобов'язаннями в іноземній валюті або оцінки аналітики S&P ризику переказу і конвертації валюти для українських несуверенних позичальників, оскільки це може негативно позначитися на операційній діяльності компанії і ще більше обмежити її доступ до ліквідності.

"Ми можемо переглянути прогноз по рейтингах "Укрзалізниці" на "стабільний" у разі аналогічного перегляду прогнозу по суверенних рейтингах, а також у разі стабілізації ситуації на Україні і ослаблення тиску на показники зовнішньої ліквідності компанії", - також наголошується в звіті.