ua en ru

S&P знизила рейтинг "Мрії Агрохолдинг" до ССС, прогноз "негативний"

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's знизила довгостроковий кредитний рейтинг за зобов'язаннями в іноземній валюті української сільськогосподарської компанії "Мрія Агрохолдинг" ("Мрія") з ССС+ до ССС.

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's знизила довгостроковий кредитний рейтинг за зобов'язаннями в іноземній валюті української сільськогосподарської компанії "Мрія Агрохолдинг" ("Мрія") з ССС+ до ССС. Про це повідомляє прес-служба рейтингового агентства.

Одночасно довгостроковий кредитний рейтинг компанії за зобов'язаннями в національній валюті був підтверджений на рівні В-. Прогноз зміни рейтингів - "негативний".

Рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту, присвоєний раніше випусків компанії, залишається без змін.

"Рейтингова дія відносно "Мрії" послідувало за зниженням оцінки ризику переказу і конвертації валюти України з ССС+ до ССС. Це обумовлено тим обставиною, що основні активи компанії - земельні ділянки, зерносховища, обладнання - знаходяться на Україні. Переглянута оцінка ризику переказу і конвертації валюти стримує рейтинг "Мрії" за зобов'язаннями в іноземній валюті через ймовірного посилення ризиків, пов'язаних з обмеженнями валютних операцій (конвертації коштів, розміщених за кордоном, у національну валюту), і в цілому несприятливого втручання з боку держави", - наголошується в повідомленні.

У S&P вважають, що погіршення кредитоспроможності України підвищує ризик прийняття законів, згідно з якими експортні компанії повинні будуть конвертувати виручку в національну валюту, що може зробити негативний вплив на обслуговування і погашення боргових зобов'язань групи, номінованих у доларах.