ua en ru

S&P підтвердило рейтинги Росії з негативним прогнозом

Рейтингове агентство Standard&Poor's у п'ятницю ввечері підтвердило кредитний рейтинг Росії на рівні BBB-, зберігши негативний прогноз.

Рейтингове агентство Standard&Poor's у п'ятницю ввечері підтвердило кредитний рейтинг Росії на рівні BBB-, зберігши негативний прогноз. Фінансисти чекали зниження рейтингу на один щабель до "сміттєвого" рівня, передає Reuters.

У повідомленні вказується, що підтвердження рейтингів відображає сильну позицію зовнішніх активів Росії та помірну заборгованість держави. Така тенденція, агентство очікує, збережеться в 2014-2017 роках.

При цьому фахівці S&P припускають, що санкції відносно Росії збережуться через відсутність деескалації конфлікту в Україні.

Рейтинги обмежені структурної слабкістю російської економіки, йдеться в повідомленні. Зокрема, аналітики S&P відзначають високу залежність Росії від вуглеводнів і сировинного секторів. А відносно слабкі політичні економічні інститути в країні перешкоджають розвитку економіки та сприятливому інвестиційному клімату.

На публікацію рейтингів рубль на вечірніх торгах "Московської біржі" відреагував зростанням. За даними на 20:30 мск курс долара становив 41,80 руб./дол, втративши приблизно 20 коп. по відношенню до 19:00 мск. Курс євро, за даними на 20:05 мск тримався на рівні 51,90 руб./євро проти 53,23 руб./євро в 19:00 мск.

Нагадаємо, раніше міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинг Росії до Baa2, зберігши "негативний" прогноз.