ua en ru

S&P підтвердило "сміттєвий" рейтинг РФ

S&P підтвердило "сміттєвий" рейтинг РФ Фото: Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's

Стан фінансових буферів може погіршитися протягом наступних 12 місяців швидше, ніж очікується в даний час

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's (S&P) підтвердило довгостроковий рейтинг Росії в іноземній валюті на рівні BB+ (нижче інвестиційного) c "негативним" прогнозом. Про це йдеться в релізі рейтингового агентства.

Довгостроковий рейтинг в національній валюті підтверджений на рівні BBB-. S&P також підтвердило рейтинг за національною шкалою ruAAA.

Прогноз відображає позицію агентства про те, що стан фінансових буферів може погіршитися протягом наступних 12 місяців швидше, ніж очікується в даний час, говориться в релізі.

Агентство вважає, що рівень рейтингу країни "обмежений відносно слабкими політичними інститутами та перспективами зростання економіки". Вони, в свою чергу, перешкоджають підвищенню конкурентоспроможності економіки, ведення бізнесу та поліпшенню інвестиційного клімату, відзначає S&P.

Нагадаємо, раніше Міжнародне рейтингове агентство Standard&poor's (S&P) погіршило прогноз розвитку економіки Росії, аналітики чекають падіння ВВП РФ в 2015 р. на 3,6%.

Раніше повідомлялося, що МВФ погіршив прогноз падіння ВВП Росії до 3,8% у 2015 р.

Крім того, МВФ погіршив прогноз і на 2016 р. Згідно з доповіддю, рецесія в Росії продовжиться, і обсяг ВВП зменшиться на 0,6%. Експерти вважають, що причиною спаду в російській економіці стало падіння цін на нафту, а також санкції щодо РФ.