ua en ru

S&P переглянуло прогноз по рейтингах Києва зі "Стабільного" на "Негативний"

Служба кредитних рейтингів Standard & poor's 4 листопада 2013 р. переглянула прогноз по рейтингах Києва зі "Стабільного" на "Негативний" і підтвердила довгостроковий кредитний рейтинг емітента на рівні B-, повідомляє прес-служба S&P.

Рейтингова дія обумовлена зниженням довгострокових суверенних рейтингів України з В до В-, яке сталося 1 листопада 2013 р.
Нагадаємо, раніше S&P знизило рейтинг України до рівня В - через відсутність в уряду країни стратегії по забезпеченню валютного фінансування; прогноз - "Негативний".

Прогноз "Негативний" по рейтингах Києва відображає аналогічний прогноз за суверенними рейтингами України. S&P може знизити рейтинги міста в разі пониження кредитних рейтингів України при інших рівних умовах.

Служба також може зробити негативну рейтингову дію в разі послаблення підтримки з боку центрального уряду, що зробить негативний вплив на здатність Києва погашати боргові зобов'язання. Про це, найімовірніше, будуть свідчити більш низькі показники виконання бюджету Києва, ніж це передбачено у базовому сценарії S&P, а також погіршення доступу до ліквідності державних банків або державного казначейства.

Позитивні рейтингові дії щодо Києва за інших рівних умов можуть бути обумовлені позитивними рейтинговими діями щодо України.