ua en ru

З початку проведення АТО у Дніпропетровську обласну лікарню доставили 1100 тяжкопоранених

Починаючи з травня 2014 року Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. Мечникова прийняла 1100 важкопоранених бійців із зони проведення АТО. Про це повідомив заступник головного лікаря лікарні Юрій Скребець, передає кореспондент РБК-Україна.

У 2014 році лікування в лікарні пройшли 790 поранених, на сьогоднішній день загальна кількість прийнятих важкопоранених бійців становить 1100 осіб.

За статистикою, через реанімаційний зал і відділення анестезіології та інтенсивної терапії пройшли 38% поранених. Загальна летальність склала 1,1%.

Поранені в найбільш важкому стані надходили в червні-липні 2014 року прямо з передової, при цьому в більшості випадків до початку транспортування їм не проводилися протишокові заходи, гемотрансфузионная терапія, зупинка кровотечі.

Подальше надходження таких поранених в серпні-вересні сповільнилося, проте з початку року знову спостерігається значне збільшення кількості пацієнтів з тяжкими мінно-вибуховими травмами.

Однак на сьогодні завдяки створенню розгалуженої мережі військових польових госпіталів майже всі поранені надходять після виведення їх з шокового стану, після проведення гемотрансфузійних терапії та виконання невідкладних втручань в польових госпіталях.

Відомо, що, крім обласної лікарні ім. Мечникова, лікування поранених з зони АТО проходить ще 15 медустановах Дніпропетровської області.

Нагадаємо, 10 лютого в. о. директора департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА Ігор Македонський повідомив, що в 15 медичних закладах Дніпропетровської області знаходяться 585 поранених антитерористичної операції на Донбасі військовослужбовців.

13 січня Македонський повідомив, що з початку АТО лікарні Дніпропетровської області прийняли 3 556 поранених військових.