ua en ru

У лікарнях Дніпропетровської області знаходиться 585 поранених бійців АТО

У 15 медичних закладах Дніпропетровської області знаходяться 585 поранених в антитерористичній операції на Донбасі військовослужбовців. Про це РБК-Україна повідомив в. о. директора департаменту охорони здоров'я ОДА Ігор Македонський.

Оскільки на сьогодні, приміром, Харківський госпіталь переповнений, облздрав буде продовжувати практику перекладу поранених в зоні АТО дніпропетровців на лікування до медичних закладів Дніпропетровської області, ближче до місця проживання. Так раніше, на початку лютого 26 поранених з медустанов Харківської області вже перевезли на лікування в Дніпропетровськ, а поранених в АТО криворіжців - у 2-ї міської лікарні Кривого Рогу.

За словами Ігоря Македонського, у Дніпропетровській лікарні швидкої допомоги після закінчення ремонту у відділенні травматології зможуть розміститися до 40 поранених.

Крім того, стало відомо, що у Дніпропетровськ планується приїзд французьких і австрійських хірургів з провідних клінік Європи. Раніше вони вже мали досвід проведення операцій в клініці СБУ в Києві та у Львівському госпіталі.

Також вирішується питання про доставку в Україну 60 тисяч упаковок потужного анестетика французького виробництва "Акупан" і 24 апаратів штучної вентиляції легенів.

Раніше повідомлялося, що за час проведення АТО медичні заклади Дніпропетровщини взяли 3556 поранених, з них 14 врятувати не вдалося.