ua en ru

С.Лізунов стверджує, що зупинка ЗАТ "ЛИНИК" не позначиться на стабільності ринку

Позапланова зупинка ЗАТ "ЛИНИК" (Лисичанський НПЗ, Луганська область) не позначиться на стабільності українського паливного ринку і не призведе до збільшення вартості нафтопродуктів усередині країни. Про це заявив президент ТОВ "ТНК-ВР Коммерс" Сергій Лізунов, передає департамент зі зв'язків із громадськістю компанії.

"Для підвищення цін на паливо зараз немає жодних підстав. Запаси, що існують в країні, достатні для того, щоб безболісно пройти період вимушеної зупинки заводу. Крім того вартість сировини і нафтопродуктів на зовнішніх ринках стабільні. Збільшення паливних цін із посиланням на зупинку "ЛИНИКа" слід розглядати як спекулятивні дії", - відзначив С.Лізунов.

Як повідомлялося, у ніч проти 18 липня всі установки ЗАТ "ЛИНИК" було аварійно зупинено в результаті повного припинення подачі електроенергії з боку ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання". За попередніми оцінками, для виходу на технологічний режим НПЗ знадобиться чотири дні.

Відповідно до плану Лисичанського НПЗ у липні ц.р. було передбачено переробку 525 тис. т нафтової сировини. Завод розраховував виробити близько 150 тис. т автомобільних бензинів і 170 тис. т дизельного палива.

Група ТНК-ВР входить до десятки найбільших приватних нафтових компаній у світі за обсягами видобутку нафти. Компанію було створено в 2003 році в результаті злиття нафтових і газових активів компанії ВР в Росії і нафтогазових активів консорціуму Альфа, Аксесс/Ренова (ААР).

ТОВ "ТНК-ВР Коммерс" - управляючий центр, оптова торгівля нафтопродуктами на внутрішньому і зовнішньому ринках, проведення координованої інвестиційної політики, забезпечення максимальної ефективності використання активів.

ЗАТ "ЛИНИК" (Лисичанський НПЗ) - переробка нафтової сировини і виробництво нафтопродуктів.