ua en ru

В S.Group заявляють про підготовку провокацій з боку СБУ та ГПУ

В S.Group заявляють про підготовку провокацій з боку СБУ та ГПУ

У компанії очікують також звинувачення у фінансуванні тероризму

Провідний виробник снеків в Україні – група компаній S.Group (Дніпро) – очікує найближчим часом можливих провокацій з боку силових структур аж до підкинутої зброї, а також звинувачень у фінансуванні тероризму. Про це йдеться в офіційному повідомленні S.Group, поширеному у ЗМІ.

Разом з прес-релізом публікується копія судового рішення, виявленого адвокатами S.Group при вивченні Єдиного реєстру судових рішень. Цей документ, на думку авторів релізу, розкриває плани спецслужб щодо підприємств групи. Це рішення по справі №591/2786/17, винесене Зарічним районним судом м. Суми 11 серпня 2017 року. Справа стосується конвертцентру в Сумах, який нібито брав участь у фінансуванні тероризму.

"Слідчий в особливо важливих справах Сумського обласного управління СБУ В. Прохненко в рамках розслідування цієї справи запитує у суду право на доступ до матеріалів іншої сфальшованої кримінальної справи, порушеної ще у 2014 році проти компаній групи S.Group за звинуваченням у несплаті податків (розслідується департаментом з особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури незважаючи на неодноразово доведену, у тому числі і в судовому порядку, повну відсутність порушень податкового законодавства)", - наголошується в релізі.

Згідно з документом, в ході розслідування справи про конвертцентр в Сумах, слідству раптом нібито вдалося виявити "додаткові" виробничі потужності ТОВ "Снек Експорт" у Дніпропетровській області для виготовлення продукції для продажу в самопроголошених ДНР, ЛНР, окупованому Криму і в Росії. А також, що нелегально виручені гроші нібито спрямовуються на фінансування терористів.

З незрозумілих причин, через деякий час документ зник з ЄРСР, відзначають в S.Group. "Очевидно, що найближчим часом варто очікувати публічних звинувачень в компаніях групи на цей рахунок, чергових незаконних обшуків, арештів, залякувань співробітників, а можливо і нових замахів на їхнє життя. За нашими даними, не виключається можливість провокації у вигляді підкидання зброї невідомого походження та/або наркотиків в ході таких "обшуків", - йдеться в релізі.

У S.Group заявляють, що ще в 2014 році прийняли принципове рішення і згорнули будь-яку діяльність (виробництво, дистрибуція) на території Росії, окупованого Криму та тимчасово непідконтрольних українській влади територіях Донецької і Луганської областей. А дії СБУ і ГПУ розцінюють як "системний безпрецедентний тиск на чесний бізнес з метою його знищення".

"Немає нічого дивного в тому, що ініціювання "справи про фінансування тероризму" стало можливо саме через Сумське управління СБУ. Його сьогодні очолює скандальний Владислав Косинський, колишній начальник внутрішньої безпеки СБУ, колишній керівник Департаменту "Т" (захисту державності), який в часи Майдану брав активну участь в спецопераціях проти опозиції, лідерів протестного руху, активістів. ... . Косинський особисто брав участь в організації тиску на S. Group в 2013-2014 році, коли вся координація силового впливу на підприємства відбувалася через голову СБУ Олександра Якименка", - наголошується в документі.

Автори звернення закликали керівництво Генеральної прокуратури і Служби безпеки, прем'єр-міністра України, народних депутатів, офіс бізнес-омбудсмена, посольства, об'єднання бізнесу "вжити всіх доступних заходів для припинення тиску на чесних підприємців по всій країні".

"Ми також просимо правоохоронні органи вважати це повідомлення заявою про злочин співробітників СБУ і ГПУ, які навмисно фальсифікують кримінальні справи проти підприємців", - сказано в документі.

altalt