ua en ru

S. Group просить ГПУ і МВС не допустити тиску на суд у справі про борги "АТБ-Маркет"

S. Group просить ГПУ і МВС не допустити тиску на суд у справі про борги "АТБ-Маркет"

Провідний виробник снеків і товарів для дому група компаній Group S. звернулася в Генеральну прокуратуру України та Міністерство внутрішніх справ з проханням не допустити тиску правоохоронних органів на суд у справі про заборгованість "АТБ-Маркет" перед підприємствами S. Group. Про це на прес-конференції в Києві в понеділок повідомив представник S. Group Сергій Білий.

За його словами, на сьогоднішній день сторони перебувають у стані судового спору щодо заборгованості "АТБ-Маркет" перед S. Group на загальну суму понад 110 млн грн за поставлений в період до 2013 року товар і не надані мережею супермаркетів маркетингові послуги. Він зазначив, що загальна заборгованість "АТБ-Маркет" перед S. Group становила понад 13 млн дол. Близько 37 млн грн було погашено протягом 2015 року в рамках виконавчих проваджень. Залишок основної суми та інфляційні збитки становить понад 110 млн грн.

"У суді компанією "АТБ" була надана копія документа про погодження змін призначення платежу за договорами поставки, згідно з яким заборгованість відсутня. Ні печатку нашого підприємства, ні його підпис директора ми на цьому документі не ставили. А оригінал документа наші опоненти в суді показати відмовилися. Відповідно, нами було подано заяву до Шевченківського РУ ГУ МВС в Києві про вчинення злочину, підробці документів", - повідомив Білий.

S. Group просить ГПУ і МВС не допустити тиску на суд у справі про борги "АТБ-Маркет"

Він також додав, що в свою чергу в листопаді 2015 року "АТБ-Маркет" подав в прокуратуру Дніпропетровської області заяву про злочин з боку представників і адвокатів підприємств S. Group.

"Прокуратура відмовила у порушенні цього виробництва. Далі, "АТБ-Маркет" звернувся до Жовтневого райсуду Дніпропетровська з скаргою на бездіяльність прокуратури. Суд відмовив у задоволенні цієї скарги і відкриття кримінального провадження. З аналогічним проханням компанія "АТБ" звернулася в Генпрокуратуру. І до нашого здивування кримінальне провадження після цього - всупереч рішенню суду було відкрито і передано на відпрацювання ГУ поліції в Дніпропетровській області. На нас тисне обласна прокуратура", - додав Білий.

За його словами, після цього S. Group звернулася в ГПУ, МВС та до низки народних депутатів з заявою про недопущення неправомірного тиску правоохоронних органів на господарський спір. Він також додав, що, на думку юристів компанії, кримінальне провадження може бути використано для того, щоб затягнути розгляд справи, вилучивши його матеріали з суду разом з первинними документами. А саме вони є доказом наявності боргу "АТБ" перед підприємствами S. Group.

Білий нагадав, що, за інформацією S. Group, рішення "АТБ-Маркету" про відмову розраховуватися з компанією за поставлену продукцію було пов'язане з сімейним конфліктом засновника "АТБ" Геннадія Буткевича і його екс-зятя, який заснував S. Group, а нині народного депутата Сергія Рибалка.

"У 2013 році за ситуацією стежили вищі керівники силових органів. За нашою інформацією, рішення розпочати тиск на компанію і її людей було прийнято після дня народження дружини екс-президента Людмили Янукович за участю колишнього глави СБУ Олександра Якименка, нардепа Юрія Самойленка та особисто Олександра Януковича", - зазначив Білий.

Це, вважає Білий, ще одна причина, по якій тиск правоохоронних органів на судові інстанції в межах господарського спору сьогодні є неприйнятним.

"Це повертає нас в епоху Януковича, замовних розглядів і повної відсутності правосуддя. Ми відкриті, нам чужого не потрібно, ми тільки хочемо чесно в судовому порядку забрати своє", - резюмував він.