ua en ru

РЗС: У Росії урожай озимих в 2012 р. очікується на рівні 40 млн т

У Росії урожай озимих культур в загальному очікуваному врожаї зерна в 2012 р. складе близько 40 млн т, морози на початку року не сильно позначилися на стані посівів. Про це заявив президент Російського зернового союзу (РЗС) Аркадій Злочевський, передає канал "Росія 24".

"Можливо, втрати озимих цього року складуть близько 1 млн га. В цілому, це невеликі втрати. Це означає, що, виходячи з планованого врожаю, ми повинні отримати близько 40 млн т озимих", - зазначив Злочевський.

Загибель озимих за підсумками минулої зими може скласти 5,9% від площі сівби. У минулому році цей показник перебував на рівні 9,4%, а середній показник в 2002-2011 рр. склав 7,1%.

Озимий посів в Росії проведено на площі 16,5 млн га, в тому числі 16,1 млн га засіяно зерновими культурами, 355 тис. га - ріпаком. Урожай зерна в Росії в 2012 р. чекають на рівні минулого року (94 млн т), але можливий рівень в 100 млн т.

"Подивимося, як пройде яровий посів. План по ярому посіву - більше 30 млн га. В цьому році ми закупили більше насіння, більше добрив, вкладено більше коштів, ніж минулого року. Це означає, що ми маємо всі шанси отримати урожай більше торішнього, якщо погодні умови дозволять", - уклав Злочевський.

Нагадаємо, в Україні, за словами міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка, в 2012 р. очікується валовий урожай зернових в межах 50 млн т.