ua en ru

На Рижівському гранітному кар'єрі заявили про спробу рейдерського захоплення через Мін'юст

На Рижівському гранітному кар'єрі заявили про спробу рейдерського захоплення через Мін'юст Ілюстративне фото (facebook com antikor com ua)

На Рижівському гранітному кар'єрі заявили, що підприємство зазнало "масованої рейдерської атаки"

Рейдери через Міністерство юстиції намагаються захопити Рижівський гранітний кар'єр в Полтавській області. Про це заявив голова правління Рижівського гранітного кар'єру (Горішні Плавні, Полтавська область) Сергій Корявченков, який керує кар'єром 17 років, повідомляє "Апостроф".

За його словами, Міністерство юстиції "ввели в оману" люди, які хочуть захопити підприємство - Вадим Ковальчук і Микола Коваленко.

"Антирейдерська комісія при Міністерстві юстиції - підтримала рейдерів, другий рік намагаються захопити наш кар'єр! Вадим Ковальчук і Микола Коваленко ще шість років тому не сплатили свої частки в ПП "РГК", яке володіло контрольним пакетом акцій Рижівського гранітного кар'єру. Тому на законних підставах були виключені зі складу засновників ПП "РГК" загальними зборами учасників", - заявив Корявченков.

За його словами, законність підстав для виключення Ковальчука і Коваленка з ПП була підтверджена експертним економічним дослідженням №17741 від 9 жовтня 2017 года.

"А сьогодні я відкриваю державний реєстр і дізнаюся, що Міністерство юстиції повернуло Ковальчука і Коваленка до складу засновників ПП "РГК", незважаючи на те, що Ковальчук та Коваленко порушили закон і не сплатили свої частки в капіталі ПП, і були законно виключені зборами учасників ПП", - заявив Корявченков.

Він додав, що його підприємство зазнало "масованої рейдерської атаки".

"Другий рік Рижівський гранітний кар'єр піддається атакам рейдерів. В минулому році вони скористалися послугами "чорних нотаріусів" і на підставі сфальсифікованого протоколу зборів ПП "РГК" внесли ряд змін до реєстру. В минулому році Антирейдерська комісія Міністерства юстиції зайняла чітку правову позицію і скасувала незаконні реєстраційні дії. У цьому році комісію як підмінили", - зазначив Корявченков.

Він також звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням забезпечити захист кар'єр від рейдерів.